ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

accident de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ca si salariati ai unui hipermarket va intreb daca este posibil sa suportam comportamentul inuman al directoarei de magazin care ne jigneste si ne pune apelative greu de descris in cuvinte; suntem foarte obositi si stresati si datorita acestor fapte nu mai putem da randamet in timpul lucrului, se intampla sa ne accidentam si sa nu ni se declare accident de munca.

Am avut un accident in urma cu o zi cand a cazut un rastel plin cu tavi peste o angajata la brutarie si nu s-a vrut sa se declare, fapt facut chiar de catre angajata la camera de garda la spital dupa care s-a declansat un adevarat razboi din partea companiei cu angajatii.

S-au trimis informari catre conducerea centrala unde s-au specificat cauzele pt care oamenii nu mai suporta sa lucreze in aceste conditii. Ceea ce vreau sa va intreb este ce risca aceasta angajata care a mers si a declarat accidentul de munca fiind amenintata ca va fi data afara? Si la momentul accidentului ea nu avea instructajul de munca facut?


Adaugata in: Concediere
Mariana-simona Tronaru
 User  Mariana-simona Tronaru
a intrebat la 19 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
Din punctul meu de vedere, angajata nu risca nimic in acest caz, angajatorul nu poate dispune concedierea fara existenta unui motiv legal, intemeiat, care sa poate fi dovedit ulterior. Apararea drepturilor proprii nu poate reprezenta motiv de incetare a raportului de munca.

Riscul, din punctul meu de vedere, este al angajatorului in acest caz si nu al salariatei. Daca este gasit vinovat risca amenzi usturatoare, poate chiar inchisoare pentru punerea in pericol a vietii angajatilor.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024