ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am semnat o demisie fortata de angajator. Se poate anula in vreun fel?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Incepand cu data de astazi m-am intors la locul de munca dupa ce am fost in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Copilul meu are o dizabilitate si am inceput demersurile de prelungire a concediului pana la varsta de 3 ani, insa raspunsul cu privire la aprobarea acestei prelungiri il voi afla la sfarsitul lui nov.
Cei de la serviciu mi-au spus ca postul meu nu mai exista si ca nu ma pot incadra. Mi-au facut totusi reincadrarea cu conditia ca eu sa intru apoi in concediul respectiv, pentru inca un an. Asta a fost si dorinta mea, de altfel.
Insa seful meu m-a obligat sa semnez o demisie cu data de 31 dec.2012, sa fie sigur ca, in cazul in care nu mi se va aproba prelungirea concediului, eu nu voi continua sa vin la munca.
Din pacate am semnat acea demisie, sperand ca, pana la 31.12.2012 sa intru din nou in concediu crestere copil.
In cazul in care concediul nu mi se prelungeste, exista vreo solutie prin care pot anula respectiva demisie? Daca mi-as lua un concediu de ingrijire a copilului bolnav in acea perioada, demisia ar ramane valabila. Sau un concediu fara plata?
Multumesc.

Iulia Popescu
 User  Iulia Popescu
a intrebat la 02 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Iulia Popescu la 05 Nov. 2012
Apreciez ca este un abuz din partea angajatorului sa semnati demisia in alb. Demisia se da din initiativa salariatului si nu la solicitarea angajatorului, se inregistreaza la data la care se acorda. Puteti sesiza ITM despre astfel de procedee de altfel nepermise. Stiu ca este o practica dar poate fi amendata. Angajatorul are alte mijloace la indemana pentru a inceta CIM -ul salariatilor. O restructurarte a postului va da drept la somaj pe cand o demisie nu. Faptul ca se contribuie la acest fond de somaj ar trebui sa se si permita recurgerea la acest ajutor in caz de nevoie.
Se poate suspenda preavizul cu concediu medical
Art. 81 din codul muncii republicat
;;;;;
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Popescu
 User Iulia Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Nov. 2012
Multumesc mult pentru raspuns.
Totusi, nu exista nici o situatie de suspendare a contractului de munca, astfel incat, la data de 31.12, data demisiei semnate de mine, contractul meu sa fie suspendat si demisia sa nu poata fi inregistrata?
Stiu, de ex., ca, in cazul in care imi prelungesc concediul de crestere copil, demisia nu ramane valabila pentru ca contractul de munca e suspendat. Nu exista nici o alta situatie similara la care as putea apela, in cazul in care nu se apropa prelungirea concediului?
Eu nu vreau neaparat sa raman in continuare in firma, insa as vrea sa pot cumva sa contest acea demisie sau sa o pot anula, pentru a putea apoi aplica pentru somaj samd.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2012
Din pacate nu, odata ce ati semnat demisia nu prea mai aveti ce face si nu stiu cum ati putea dovedi ca ati fost fortata sa faceti acest lucru. Dac pe perioada preavizului vi se acorda concediul, preavizul se va suspenda si il veti relua dupa efectuarea concediului, insa demisia nu aveti cum sa o contestati. Numai deciziile unilaterale (intocmite la initiativa angajatorului) de modificare sau incetare a contractului pot fi contestate in instanta in 45 de zile de la comunicarea lor. Demisia este incetare la decizia angajatului, nu prea poate fi contestata tot de el.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024