ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Amenintari concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa problema cu intrebarea de data trecuta in care mi s-a supus ca colegii nu mai vor sa lucreze cu mine si sa-mi semnez demisia, astazi s-a intamplat iar ceva. Am depus ieri o cerere pentru actele de somaj si drepturile de pe concediu si am solicitat motive in scris pentru care mi se cerea demisia. Azi dimineata am fost chemata la o intalnire cu el. Mi s-a comunicat ca nu am fost concediata si sa vin inapoi la lucru ca daca vreau sa o rezolv legal ma rezolva el legal. Ca el nu a spus de concediere nimic ca eu mi-am dat demisia. El intreadevar nu a spus direct esti concediata. A spus ca colegii nu mai vor sa lucreze cu mine si au chemat un inlocuitor ca apoi sa inceapa sa turuie de toate relele inchipuite pe care le-am facut. Si apoi sa ma cheme sa semnez demisia. Raspunsul meu a fost ca "o voi semna eu candva (cuvant cu cuvant)dar mai am bani de primit". Mi-a scos restul de salar, mi l-a dat in mana si eu am plecat. Saptamana trecuta un coleg ma cheama iar sa semnez demisia., eu zic ca vreau acte somaj apoi depun cererea sus-mentionata. Ce trebuie sa fac eu din punct de vedere legal? Intalnirea cu el a fost special aranjata ca sa-mi spuna cu martori ca nu sunt concediata si sunt somata sa vin la lucru cu precizarea exacta ca ma rezolva legal. Mentionez ca nu a facut nici o anacheta disciplinara inainte de asa-zisa mea demisie de saptamana trecuta si a sugerat clar ca acesta e motivul pentru care ma cheama la lucru, sa-mi dea sanctiuni scrise si sa-si acopere spatele legal.

Adaugata in: Concediere
Luisa Borta
 User  Luisa Borta
a intrebat la 27 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2013
In primul rand daca va depuneti demisia pierdeti din start dreptul la somaj. Este considerat motiv imputabil salariatul. Personal va sfaturiesc sa nu dati curs unor astfel de presiuni pentru ca va fi foarte greu sa dovediti ca ati fost presata sa faceti acest pas. Si pierdeti drepturi legale. In plus demisia nu poate fi fortata de angajator, este o incetare la initiativa angajatului si nicidecum a angajatorului.

Apoi, daca doreste sa va concediere pe motive disciplinare trebuie obligatoriu sa existe o cercetare disciplinara prealabila. In caz contrar sanctiunea este lovita de nulitatea absoluta. Iar la o contestare in instanta veti avea castig de cauza.

Faceti eventual o sesizare catre ITM. Daca aveti martori sau puteti dovedi toate aceste presiuni e foarte bine.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024