ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajata la stat tinuta in stand by ca sa isi dea demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Acum un an am decis impreuna cu angajatorul sa suspendam CIM pentru o perioada de un an, pentru ca ei sa poata angaja pe perioada determinata pe altcineva, iar eu sa pot sa fac un program de voluntariat in strainatate.

La incheierea termenului (martie) am cerut o prelungire de 3 luni. Mi s-a oferit o prelungire de 1 luna (desi am explicat cat se poate de clar ca nu voi putea relua activitatea intr-un timp mai scurt) cu mentiunea ca daca mai e nevoie, mai prelungim. Am facut intocmai si la expirarea termenului am mai cerut o prelungire, mentionand, din nou, ca nu pot ajunge mai repede de luna iunie. Mi s-a aprobat a 2-a prelungire pana in mai (!!!!!) pentru exact o luna cand eu cerusem doua.
Cand am cerut prelungirea din mai pana in iunie, domnul director de departament a facut o cerere directorului general pentru a-mi incheia CIM, motivand ca dansul a avut toata intelegerea insa nu se poate lipsi de angajati (?!).

Conform OUG 34/2009 actualizată prin: OUG 32/2010 -institutia nu poate angaja. Mi-au cerut sa fac cerere de incetare a CIM pentru a nu imi incheia CIM pe motiv de indisciplina, conform Regulamentului de ordine interioara. Le-am spus ca nu imi voi da nici demisia si nici nu voi scrie cererea, asadar asteptam sa inceapa procedura de desfiintare a CIM. Intre timp am aflat ca mai semneaza cereri de suspendare a CIM pe perioada determinata unei alte colege.

Si astept de 2 saptamani sa fiu convocata pentru a ma apara. Insa ei nu fac nimic. Este legal?

Celeste Popescu
 User  Celeste Popescu
a intrebat la 19 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2014
Angajatorul poate incadra un salariat pe perioada cat contractul dvs este suspendat, Codul muncii ii permite acest lucru. Este vorba de un post temporar vacant pentru ocuparea caruia, fiind insitutie de stat, se desfasoara concurs.

Refuzul angajatorului de a va prelungi suspendarea pentru concediu fara plata pentru probleme personale este perfect legala. Durata acestuia se stabileste la niveul unitatii si nu prin lege.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024