ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

buna ziua


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu o problema: in data de 9 12 2013 am depus o cerere de reluarea a activitati dupa concediul de crestere copil. Dupa cererea completata, administratorul firmei ma anunta ca ma va baga in preaviz, am plecat in aceeasi zi de la firma si mi-au spus ca ma vor suna ei daca mai este ceva de semnat, ei mi-au dat in aceeasi zi pana sa fac acea cerere o notificare. Pe notificare scria ca in data de 10 01 2014 se va incheia contractul meu de munca, nelamurirea mea este ca nu stiu cati bani am de luat la final de la ei,eu avand un salariu de 800 de lei. Cat am eu de luat la final? Va multumesc frumos.

Adaugata in: Concediere
Florin Pecingine
 User  Florin Pecingine
a intrebat la 29 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Nana Oana la 06 Ian. 2014
La multi ani si dvs, un an cat mai bun!

Aplicarea masurii de reducere sau intrerupere temporara a acitvitatii cat si a reducerii programului de la 5 la 4 zile poate fi aplicata in cazul persoanei salariate revenite din CIC, nu exista restrictii legale in acest sens.

Modificarea permanenta a normei din contractul de munca se face numai in baza unui act aditional, nu este cazul aici din cate inteleg.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nana Oana
 User Nana Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Ian. 2014
Buna ziua si La multi ani!

Va rog sa-mi spuneti daca in aceste 6 luni (dupa intoarcerea din CIC) se poate /este legala reducerea la jumatate pt programul de lucru si salariul ca urmarea a restrangerii activitatii?
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2013
Salariul se va calcula in raport cu numarul de zile lucratoare de preaviz acordate dupa revenirea din CIC, in raport cu salariul minim de incadrare care de la 1 ianuarie va fi de 850 de lei pe luna, pentru norma intreaga, respectiv. 5,059 lei/ora. Salariul pentru numarul de zile lucrate din luna se stabileste prin impartirea salariului de incadrare la numarul de ore lucratoare din luna iar rezultatul se inmulteste cu numarul de ore lucrate in luna (zilele de preaviz in cazul dvs).

Ar fi bine de verificat si daca acesata concediere este legala. Daca ati avut CIC in baza OUG 111/2010 atunci, in conditiile in care nu ati beneficiat deja de aceasta protectie, angajatorul ar trebui sa va mentina pe post timp de 6 luni de la revenirea definitiva in functie, cu exceptia cazurilor in care intervine falimentul sau reorganizarea judiciara. In astfel de situatii concedierea poate fi dispusa mai devreme de cele 6 luni.

Singura cale prin care se poate decide daca aceasta concediere a fost sau nu una legala o reprezinta contestarea deciziei de concediere in instanta, in termen de 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire, la Tribunalul de care apartineti.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024