ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calcularea concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 01.06.2013 am preluat salariatii unei societati care au facut obiectul concedierii colective , beneficiind de salarii compensatorii .Una dintre persoanele preluate intra in concediu medical de lehuzie la data de 01.09.2013 . Am solicitat adeverinta prinvind salariile pe ultimele 6 luni in vederea calcularii concediului medical , dar in adeverinta a prins la venituri si salariile compensatorii in suma de 15.000 lei .Intrebare mea este : La calculul concediului medical intra si salariile compensatorii ?
Multumesc

Adaugata in: Concediere Salarizare
Marilena Moldovan
 User  Marilena Moldovan
a intrebat la 19 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2013
Pentru aceste salarii se calculeaza, retine si vireaz contributia la sanatate, angajat si angajator, iar in acea adeverinta de 6 luni apare mentionata plata contributiei individuale de 5,5%.

ART. 10 - OUG 158/2005
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, p?na la limita a 12 salarii minime brute pe ţara lunar, pe baza carora se calculeaza contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

ART. 36
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevazute de prezenta ordonanţa de urgenţa se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat ?n condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru plata.
(2) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului p?na cel mai t?rziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de catre:
b) instituţia care administreaza bugetul asigurarilor pentru şomaj, p?na la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;




Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024