ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce ma sfatuiti sa fac?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la o companie de  aporximativ 4 ani, in vara am plecat cu preaviz in alta parte, dupa 2 luni am fost sunata si rugata sa ma intorc, iar acum la sfarsit de program seful a venit si mi-a spus ca de a doua zi sa nu mai vin. Este normal? Fara nici o explicatie si fara ca eu sa gresesc ? De asemenea eu am impresia ca din Sepembrie de cand m-am intors eu am lucrat ilegal nesemnand niciun contract. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Monica Habuc
 User  Monica Habuc
a intrebat la 24 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Da, in mod cert ati lucrat ilegal, daca nu ati semnat niciun fel de contract cu angajatorul dvs. Caz in care ce puteti face este sa il reclamati catre ITM, iar inspectorii vor putea efectua un control si dispune sanctiuni pentru munca la negru. Din pacate insa riscati si dvs o amenda, dar daca doriti sa reglati situatia puteti merge pe calea acesta. Neavand niciun contract semnat nu se poate vorbi de o concediere legala sau nu. Bine ar fi sa puteti face dovada ca ati lucrat acolo (chiar si prin state de plata / extrase de cont), ca sa puteti rezolva situatia in avantajul dvs. Personal as spune ca angajatorul a profitat de dvs., iar motivul pentru care a facut acest lucru numai el il stie. Dar dvs ati iesit in pierdere. Este foarte probabil sa nu aveti nici contributiile platite la zi.

Ca o recomandare de viitor, evitati sa incepeti orice fel de activitate la orice angajator fara sa semnati mai intai un contract, fie el si de prestari servicii sau de alt tip.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024