ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce pot face daca angajatorul nu ma primeste la munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu o nelamurire. Angajatorul mi-a solicitat demisia acuzand un motiv fictiv, am refuzat acest lucru si m-au amenintat ca ma concediaza prin necorespundere profesionala (initial) ce presupune acest aspect ca si procedura? Apoi s-au razgandit si mi-au adus la cunostiinta ca ma cerceteaza disciplinar (se presupune ca am adus un prejudiciu de 200 de euro companiei). Imi pot desface cim pentru acest motiv? Mi s-a specificat sa nu mai vin la munca desi nu mi-au inmanat nici convocarea la cercetare, nimic, ce pot face?

P.S: Mi-au oferit bani pentru a nu veni la munca. daca merg nu trec de paza, daca nu merg, imi desfac contractul...nu am abateri sau absente dar intr-o zi nu am putut ponta pentru ca nu mergea cartela acest lucru se va vedea la sfarsitul lunii. Un sfat in aceasta situatie?

Adaugata in: Concediere
Sarah Paun
 User  Sarah Paun
a intrebat la 21 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului sarah paun la 26 Feb. 2014
Daca semnati pentru primirea convocarii si nu va prezentati la data, ora si locul stabilite pentru cercetare in continutul acestui document, angajatorul va putea dispune concedierea dvs. in baza semnaturii de primire, legea permitandu-i acest lucru. De asemenea, angajatorul poate dispune o sanctiune in termen de 30 de zile calendaristice de la data consemnarii faptei, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii ei. Tinand cont de acest aspecte si daca exista intr-adevar sau nu o abatere disciplinara, decideti daca luati sau nu acel document sub semnatura.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sarah Paun
 User Sarah Paun
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Feb. 2014
Mai am o intrebare scurta.azi 24.02.2014 am primit o convocare penrru cercetare disciplinara data era gresita mai exact 27.02.2012.in baza acestei convocari mi-au suspendat cim.au realizat greseala ai m -au sunbayt pentru a veni sa iau sub semnatura noua convocare.ce ma sfatuiti sa fac?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2014
Angajatorul nu poate forta o demisie, acest tip de incetare are la baza initiativa exclusiva a angajatului de a inceta raportul de munca.

Concedierea pe motivul necorespunderii disciplinare implica derularea prealabila a unei evaluari, pe baza criteriilor stabilite la nivelul unitatii, prin RI, si mentionate in contractul de munca. Fara evaluare concedierea pe acest motiv nu este legala.

In cazul cercetarii disciplinare, trebuie facuta dovada acelui prejudiciu adus, prin dovezi concrete.

Va recomand sa depuneti o seiszare la ITM si sa solicitati un control cat mai curand. Angajatorul doreste sa inceteze acest raport de lucru, este destul de clar, dar caile pe care alege sa mearga sunt unele abuzive si incalca legea.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024