ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pot face in cazul in care contractul de munca inceteaza?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Sunt mama unui copil de 1 an si 4 luni si beneficiez de stimulentul de insertie pana la varsta de 2 ani. Dupa intoarcerea in campul muncii mi-am schimbat locul de munca, noul angajator facandu-mi contract pe perioada determinata. In 2 saptamani se termina contractul, iar angajatorul nu vrea sa il mai prelungeasca. Ce pot face in acest caz? Stiu ca nu te poate concedia, dar mie imi expira contractul, deci este cu totul alta situatie.

Va multumesc!

Evelina Theodorescu
 User  Evelina Theodorescu
a intrebat la 22 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2014
Asa este, nu intra in aceeasi categorie cu concedierile, angajatorul neavand obligatia legala de a-l prelungi. Ceea ce inseamna ca acesta va inceta de drept iar dumneavoastra puteti depune dosarul pentru indemnizatie de somaj. Vi se vor solicita dovezi privind stagiul de cotizare la somaj realizat anterior intrarii in CIC si pentru perioada lucrata dupa revenire, astfel incat sa reiasa cele 12 luni minime de stagiu.

Din pacate si plata stimulentului de insertie va trebui sa inceteze dupa finalizarea raportului de munca. Aveti obligatia cf. OUG 111/2010 sa anutati institutia platitoare in 15 zile de la data incetarii referitoare la modificarea intervenita. Faceti acest lucru in termenul legal ca sa nu fiti pusa in timp in situatia de a restituti sume primite necuvenit.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024