ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce trebuie sa fac in conditiile preavizului conform articolului 73?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Ieri a venit administratorul la mine, mi-a dat sa semnez preavizul de 20 zile pe care nu l-am semnat nestiind ce inseamna art. 73 si sa-mi spuna ca de maine sunt in preaviz pana in 29 septembrie si ca o sa intru in concediu de odihna pe aceasta perioada. Nu am semnat preavizul nestiind ce inseamna art. 73 zicandu-i ca o sa-l semnez astazi, dupa ce ma documentez. Ce credeti ca a mai venit cu preavizul?NU! Nu mi-a zis nici un cuvant astazi. Ce sa fac sa ma duc vineri la lucru cand este tura mea? Mentionez ca lucrez intr-o saptamana 60 de ore in urmatoarea 24, de exemplu: luni de la ora 08 la 20; marti 08-20, miercuri liber, joi liber, vineri, sambata, duminica de la 08 la 20, urmatoarea saptamana program invers? Ce parere aveti si de acest aspect? Este legal?

Adaugata in: Concediere
Daniel Doble
 User  Daniel Doble
a intrebat la 04 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Nu exista preaviz acordat cu articolul 73. Probabil dumnealui face referire la articolul 75, anterior modificarii Codului muncii figurand ca art. 73. Insa acesta nu este un temei de concediere.

Programul de lucru pe care il prezentati nu prea este legal. Pentru ca nu se respecta repausul saptamanal de 2 zile consecutive, in fiecare saptamana, asa cum prevede legea. In plus, dvs daca lucrati in zilele de weekend ar trebui sa primiti si un spor la salariu pentru munca prestata.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024