ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

In 9 ian 2012 am nascut si pana in 7 mai 2012 am fost in concediu medical pe sarcina si lehuzie. Din 8 mai 2012 am optat pentru 1 an concediu crestere copil si plata indemnizatiei de crestere copil pana in 7 ianuarie 2013, cand mi-am reluat activitatea, depunandu-mi dosarul pentru stimulentul de insertie, conform articolului 7 din ordonanta de urgenta 111/2010.
Angajatorul mi-a dat preaviz ca-mi restructureaza postul, deci ma concediaza conform articolului 65 67 din codul muncii.
Acum ma aflu in perioada de preaviz conform ordonantei de urgenta numarul 111/2010.
Interdictia impusa angajatorului in privinta concedierii salariatei revenita din CCC se refera la perioada primelor sase luni de la revenirea din CCC sau la intervalul de sase luni de la implinirea de catre copil a varstei de doi ani, moment in care va inceta plata stimulentului de insertie?
Revenirea definitiva, asa cum este metionata in aceasta ordonanta la articolul 25 fata de ce moment se considera, in cazul meu 7 ianuarie 2013 sau de la imlinirea a 2 ani a copilului?
Cum interpretati extinderea indicata la aliniatul 3 al aceluiasi articol 25?
Multumesc

Anca Ghinea
 User  Anca Ghinea
a intrebat la 15 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca Ghinea
 User Anca Ghinea
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Mar. 2013
Nu a intervenit nici una din situatiile prevazute la art 25.alin 4.
Este vorba de desfiintarea postului ca urmarea a externalizarii activitatii ( postul de director ec se desfiinteaza si se externalizeaza doar managementul biroului financiar contabil).
Am citit si normele, dar nu aduc lamuriri noi in acest sens.
Numai ca interdictia se EXTINDE , deci interpretez ca peste anul de stimulent mai pot ramane maxim 6 luni (avand in vedere ca in CCM al societatii nu se specifica un alt termen in acest sens).
Ce parere aveti?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Feb. 2013
Dupa ce primiti decizia de incetare o puteti contesta in instanta in termenul prevazut in cuprinsul ei, respectiv 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2013
Interdictia implica si plata stimulentului de insertie intr-adevar, dar poate fi interpretata intr-adevar. Normele de aplicare nu ofera o explicatie clara a aplicarii. Ea se refera intr-adevar si la perioada in care se plateste stimulentul de insertie ceea ce inseamna ca odata cu solicitarea incetarii concediului de crestere copil se aplica acea interdictie.

Aveti in vedere insa si faptul ca interdictia nu se aplica daca intervin reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024