ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
am o problema grea. O colega de la serviciu m-a sunat si m-a rugat sa-i transmit pe mail modul de calcul al unui salariat al firmei unde lucram. Am facut calculul respectiv intr-un fisier, unde am gasit un shit liber si l-am trimis. Dupa ce am trimis mail-ul respectiv, m-am uitat cu atentie la fisierul trimis si am constatat ca, din repezeala, din neatentie, in fisierul respectiv erau niste shit-uri confidentiale cu sumele reprezentand salariile directorilor nostri. La putina vreme, au si fost publicate in presa. Acum sunt in ancheta cu domnii directori despre ceea ce s-a intamplat. Au descoperit ca mail-ul a fost trimis de mine catre colega mea. Colega a fost data afara din societate. Eu ce fac? Ancheta inca este in derulare, mentionez ca nu a fost nimic premeditat, nu a fost cu intentie sa fac public salariile d-lor directori. Nu stiu cum sa-mi dovedesc nevinovatia, faptul ca din graba nu m-am uitat cu atentie la ceea ce trimit si am transmis din greseala si altceva. Ceea ce nu trebuia. Ce fac acum? Cum o scot la capat sa fie bine sa nu ma dea afara? Ajutati-ma, va rog mult!

Adaugata in: Concediere
Andreea Toma
 User  Andreea Toma
a intrebat la 22 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Georgeta Ganea la 24 Iul. 2013
Art. 26
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după ?ncetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă ?n timpul executării contractului, ?n condiţiile stabilite ?n regulamentele interne, ?n contractele colective de muncă sau ?n contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui ?n culpă la plata de daune-interese.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2013
Vedeti si prevederile RI cu privire la neglijenta in serviciu sau alte abateri care fac obiectul unor sanctiuni. Vedeti daca ati luat la cunostinta in scris de prevederile acestuia. Pentru a putea fi sanctionata va trebui sa se declanseze cercetarea disciplinara sau ancheta de care vorbiti este de fapt cercetarea disciplinara.
Se mai practica ca la negocierea CIM sa se faca cunoscuta lista cu informatiile care au caracter confidential si sa se anexeze la acesta.
Deasemenea salariatii pentru confidentialitate pot negocia un permanent la salariu
Art. 20 din codul muncii
(1) ?n afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, ?ntre părţi pot fi negociate şi cuprinse ?n Contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
(2) Sunt considerate clauze specifice, fără ca enumerarea să fie limitativă:
a) clauza cu privire la formarea profesională;
b) clauza de neconcurenţă;
c) clauza de mobilitate;
d) clauza de confidenţialitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2013
Nu prea vad, din pacate, cum am putea sa va ajutam noi. Din punct de vedere legal, atat dvs cat si colega dvs ati incalcat obligtia de a pastra secretul de serveciu. Iar daca in contracte exista si o clauza de confidentialitate, cu atat mai grav, pentru ca aceasta a fost incalcata. Singura cale pe care cred ca ati putea rezolva ceva ar fi sa faceti dovada convorbirii si sa prezentati si documentul pe care l-ati realizat pentru colega in cauza. Dar nu stiu cat de mult v-ar ajuta. Legal, sunteti in culpa pana cand se va dovedi ca fapta nu a fost una intentionata.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni G Stancu Marius Ion Gratiela Petrescu alexei delimart George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024