ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


o societate a luat si ia in continuare subventie cf art 85 din lg 76/2002 pt o salariata.dar din motive financiare, respectiva societate vrea sa inchida punctul de lucru unde lucreaza salariata pt care se ia subventie societate are mai multe pct de lucru.
o poate concedia societatea, fara sa restituie banii pe care ia primit?societatea a vrut sa o duca la alt punct de lucrubrutarie dar nu se descurca.
se poate concedia cf art 61 lit d?
multumesc!

Mihaela Tanasa
 User  Mihaela Tanasa
a intrebat la 12 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Dec. 2011
Legea 76/2002 prevede restituirea subventiei in urmatoarele situatii:

ART. 83
1 Angajatorii care ??ncadreaz?? absolven??i ??n condi??iile art. 80 sunt obliga??i sa men??in?? raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel pu??in 3 ani de la data ??ncheierii.
2 Angajatorii care ??nceteaz?? raporturile de munca sau de serviciu ale absolven??ilor, anterior termenului prev??zut la alin. 1, sunt obliga??i sa restituie, ??n totalitate, agentiilor pentru ocuparea for??ei de munca sumele ??ncasate pentru fiecare absolvent, plus dobanda de referinta a B??ncii Na??ionale a Rom??niei ??n vigoare la data ??ncet??rii raporturilor de munca sau de serviciu, dac?? ??ncetarea acestora a avut loc din urm??toarele motive:
a ??ncetarea raportului de munca ??n temeiul art. 55 lit. b, art. 56 lit. c, e ??i f ??i art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modific??rile ulterioare;
b ??ncetarea raportului de serviciu ??n temeiul art. 90 alin. 1 lit. b, alin. 2 lit. e ??i alin. 4 lit. c din Legea nr. 188/1999, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare.

In cazul in care dispuneti desfacerea CIM pentru necorespundere profgesionala, va trebui sa faceti dovada acestui lucru prin parcurgerea procesului de evaluare conform criteriilor si obiectivelor stabilite anterior, asa cum prevede Codul Muncii. Aceste criterii si obiective se stabilesc prin contractul de munca iar modalitatea de testare ar trebui inclusa in Regulamentul Intern.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024