ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, multumesc pentru raspuns. Am o noua intrebare, daca concediez cu data de 03.01, angajatului expirandu-i contractul pe perioada determinata pe 17.01, cele 20 de zile de preaviz trebuie sa curga pana la ultima zi, chiar daca asta inseamna depasirea datei contractuale, sau si preavizul se termina cu 17.01, adica vor fi mai putine zile corespunzatoare acestuia? Pe de alta parte, firma mea nu poate avea decat un angajat, adica acesta care e cu per. determ. In art. 86 pct 1 se vorbeste de punerea la dispozitia acestui angajat a unei liste de posturi vacante. Aici nu inteleg, la ce posturi se face referire, ale firmei mele sau din am obligatia sa-i gasesc eu posibile alte posturi?
Si la art. 81 pct.2 Codul muncii spune ca nu poti refuza demisia salariatului. Puteti sa dezvoltati acest punct?

Adaugata in: Concediere
Mina Tarachiu
 User  Mina Tarachiu
a intrebat la 04 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Ian. 2014
In cazul demisiei nu se pune problema oferirii altui post vacant pentru ca este decizia lui de a inceta. Dvs. va cam incurcati in temeiuri acolo, este concediere sau demisie?! Inainte de toate trebuie sa clarificati acest aspect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Conform legii, perioada de preaviz pentru concediere printr-un temei care sa impuna acorarea acestuia, este de minim 20 de zile lucratoare, legea nu precizeaza o procedura speciala pentru CIM pe perioada determinata. Cel mai sigur ar fi sa lasati contractul de munca sa expire la data pana la care a fost incheiat, ca sa nu va mai complicati cu pasii concedierii.

Nu scrie acest lucru la art. 81 (1) din Codul muncii acesta se refera la demisie, este temeiul acestui tip de incetare. Obligatia de oferire a posturilor vacante apare in momentul dispunerii unei concedieri pe motive neimputabile salariatului ( de regula pentru desfiintare de post - concediere individuala sau colectiva, necorespundere profesionala sau medicala).

Cat despre alin. (2) cred ca este destul de clar, cererea de demisie nu se reguza de catre angajator, este o instiintare a angajatorului de catre salariat privind incetarea contractului la initiativa sa. Angajatorul va inregistra demisia in registrul intern.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024