ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Lucrez de un an de zile in cadrul unei companii private de retail. In ultimul timp compania a avut probleme financiare si are datorii foarte mari catre parteneri. Saptamana aceasta am fost anuntati ca firma va face concedieri colective si ne-a fost dat spre semnare un act aditional prin care se ofereau doua salarii compesatorii cu conditia sa se incheie contractul de munca de a doua zi cu art 55 b . Persoanele care au refuzat semnarea au primit preaviz de concediere art 65 1 unde nu se mentioneaza nimic de concediere colectiva si fara a primi si salarii compensatorii. In contractul de munca se specifica ca avem dreptul la preaviz de 20 de zile in cazul concedierii. Se poate actiona compania in instanta? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Adaugata in: Concediere
Ruxandra Roxana
 User  Ruxandra Roxana
a intrebat la 08 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2012
Concedierea colectiva nu se poate face prin articol 55 litera b si nici prin 65 litera 1. Este o intreaga procedura de parcurs in acest sens, iar ce relatati dumneavoastra seamana mai mult a concediere individuala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2012
Incetarea conform art. 65 alin. 1, ca urmare a desfiintarii postului, se poate intampla ca angajatorul sa nu va poata acorda preaviz, cu atat mai mult cu cat inteleg ca firma in cauza intampina probleme financare, fiind practic in insolventa, daca nu gresesc eu. Din ce spuneti dumneavoastra insa inteleg ca ati primit preaviz in cazul concedierii. Salariile compensatorii se acorda daca acest lucru apare stipulat in Contractul colectiv la nivel de unitate sau ramura.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Gratiela Petrescu Ioana Popa adriana iancu Marius Ion George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024