ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajat de 12 ani la o firma privata ca muncitor. Firma are peste 300 de angajati, inainte cu 6 ani de a ma angaja la firma am avut o condamnare cu suspendare 2 ani pentru furt. Timp de 12 ani nu am avut nicio abatere, mi-am facut datoria la firma, si acum am fost sfatuit de managerul executiv al firmei sa imi dau demisia.
Intrebarea mea este daca poate sa-mi desfaca contractul de munca indivdual pe perioada nedeterminata din cauza motivului mai sus mentionat. Mentionez ca momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana pe data de 25. 09. 2012

Astept raspuns.
Cu stima.

Adaugata in: Concediere
Anton Mihai
 User  Anton Mihai
a intrebat la 26 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului anton mihai la 23 Aug. 2012
Nu au cum sa desfaca CIM disciplinar pentru o abatere care nu are nicio legatura cu raportul de munca incheiat cu ei. Incetarea disciplinara trebuie sa aiba in vedere o abare savarsita pe parcursul derularii contractului si nu anterior incheierii lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anton Mihai
 User Anton Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Aug. 2012
Buna ziua,
Am sunat la Resurse Umane si am spus ca vreau sa reincep activitatea incepand cu data de 13 08 2012. Mi s-a raspuns ca nu se poate pentru ca, inainte sa plec in concediu pentru cresterea copilului, vroiau sa-mi desfaca contractul de munca pentru abaterea pe care am avut-o dinainte de a ma angaja, si ca nu am anuntat firma legata aceasta problema. Cu toate discutiile pe care le-am avut cu ei, am cerut o decizie in scris, si acum tot ma duc cu vorba.
La ce ma pot astepta, exista vreo solutie? Nu as dori sa renunt la acest loc de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului anton mihai la 29 Iul. 2012
In reportul dvs cu aest angajator acea abatere nu il priveste pe el. Este o fapta anterioara incheierii acestui raport, motiv pentru care angajatorul nu o poate ancheta, ea a fost deja sanctionata legal.

Referitor la mentinerea pe post timp de 6 luni de la revenirea in unitate, aceasta prevedere se aplica numai in cazul in care copilul dvs s-a nascut dupa data de 01.01.2011, intrand astfel sub incidenta prevederilor OUG 111/2010. Daca insa copilul s-a nascut anterior acestei date, nu se aplica aceasta prevedere. De asemenea, sunt exceptate de la aceasta interdictie situatiile in care intervine reorganizarea judiciara soldata cu desfiintari de posturi, falimentul sau dizolvarea angajatourlui in conditiile legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anton Mihai
 User Anton Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Iul. 2012
Multumesc pentru raspuns, probabil nu am adresat eu intrebarea clar, dar intrebarea mea era daca poate sa-mi desfaca contractul pe motivul abaterii dinainte de a ma angaja la firma. As dori sa-mi reiau activitatea la firma inainte de expirarea concediului pentru cresterea copilului si din cate stiu conform legii angajatorul este nevoit sa ma mentina pe post minim 6 luni de la reluarea activitatii. Poate sa-mi desfaca contractul pe perioada acestor 6 luni?

Cu stima
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2012
Nu va poate desface contractul de munca pentru acest motiv, pentru refuzul de a va da demisia. Pe perioada concediului oricum contractul este suspendat, ca atare nu pot fi efectuate modificari asupra lui. Demisia este incetarea contractului din vointa unilaterala a salariatului, angajatorul nu poate forta acest pas. Ca sa va dati demisia ar trebui mai intai sa va reluati activitatea in baza unei cereri, apoi sa inaintati cererea de demisie si ulterior sa efectuati perioada de preaviz. Insa angajatorul, repet, nu poate dispune concedierea pentru refuzul de a demisiona.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024