ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pentru punerea in executare a unei sentinte civile de reintegrare pe postul detinut anterior, Comitetul director al Asociatiei nonprofit, contrar prevederilor statutare a infiintat postul de merceolog, post care nu se justifica, intrucat prin legea 1/2005, Societatea cooperativa s-a reorganizat ca Asociatie nonprofit si ii este interzis sa desfasoare activitati comerciale. Salariatul nu are astfel obiectul muncii si refuza sa accepte alta functie. Poate fi concediat pe motiv ca s-a decis desfintarea postului pe care a fost reintegrat, intrucat un astfel de post nu se justifica in cadrul Asociatiei ?

Cu respect,
Dominic

Adaugata in: Concediere
Nicolai Dominciuc
 User  Nicolai Dominciuc
a intrebat la 30 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Daca la baza concedierii a stat desfiintarea postului iar instanta de judecata a decis repunerea partilor in relatia anterioara concedierii atunci ar trebui sa reinfiintati postul, pentru a-l reintergra. Daca insa dupa concedierea lui, ati incadrat o alta persoana, iar postul a fost apoi desfiintat se justifica neincadrarea lui, postul fiind desfiintat ulerior, dupa o noua angajare pe post.

Refuzul lui de a fi incadrat pe un post corespunzator pregatirii sau nivelului sau de studii insa va duce la pierderea dreptului sau la somaj, daca inca il mai poate solicita. E bine sa ii spuneti acest lucru.

Art. 4

Societăţile cooperative de gradul 1 se pot constitui ?n una dintre următoarele forme:
a) societăţi cooperative meşteşugăreşti - asociaţii de persoane fizice care desfăşoară ?n comun activităţi de producţie, de comercializare a mărfurilor, de executare de lucrări şi prestări de servicii, care contribuie, direct sau indirect, la dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti ale membrilor lor cooperatori;

Personal inteleg de aici ca nu exista aceasta interdictie amintita de dvs, de altfel nu se regaseste in legea 1/2005 actualizata.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024