ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, am si eu o intrebare inca nu am lamurit treaba cu concediul meu sincer imi este frica sa nu fiu data afara, daca ma da sefa afara si angajeaza om pe postul meu eu mai pot benefecia de somaj ? Va multumesc.


Adaugata in: Concediere
Camelia Minciu
 User  Camelia Minciu
a intrebat la 27 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Nov. 2012
Faceti o sesizare catre ITM privind neacordarea acestui drept, daca au existat cereri de concediu refuzate de angajator cu atat mai mult situatia este in avantajul dvs. Nu aveti de ce sa fiti data afara doar pentru ca solicitati concediu de odihna, este un drept al dvs. Nu are nicio legatura angajarea altei personae dupa concedierea dvs cu acordarea somajului. Nu este o conditie prevazuta de lege si nu va afecteaza somajul o astfel de decizie, respectiv daca angajatorul incadreaza sau nu o alta persoana pe postul respectiv. Somajul se acorda da aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii solictiarii, si daca incetarea relatiei de munca are la baza un motiv neimputabil dvs ca salariata. Daca la incetarea raportului de munca vor exista zile de concediu de odihna ramase neefectuate, ele vor fi platite de angajator conform codului muncii republicat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024