ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Sunt angajata ca reprezentant vanzari pe perioada nedeterminata si am fost informata ca vor sa renunte la mine dar nu ma dau afara si-mi ofera sa lucrez doar sambata si duminica cate 8 ore. Nu mi se pare corect, au spus ca fac asta din motive economice, deci nu am abateri, adica din 3 persoane cate suntem acum sa pastreze 2 care sa se ocupe si de magazinele mele.
E corect ce fac? Ajutati-ma cu un raspuns. Corect era sa ma disponibilizeze dar vor sa ma intimideze cu astfel de propuneri, deocamdata doar verbale.
Va multumesc.


Adaugata in: Concediere
Ana Necula
 User  Ana Necula
a intrebat la 14 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2013
Nu prea este corect, impresia mea este aceeasi, ca angajatorul incearca sa va forteze mana. O modificare a programului de lucru trebuie sa apara in Regulamentul Intern si sa fie afisata la loc vizibil. In plus, pentru munca in week-end trebuie sa primiti un spor la salariul de baza corespunzator, spor care se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern. In plus, cat timp aveti contract de munca incheiat cu o anumita norma, acea norma poate fi modificata numai prin act aditional la CIM.

Incercati sa discutati cu angajatorul, poate reusiti sa rezolvati amiabil. Daca nu, apelati la ajutorul inspectorilor ITM, ei pot efectua un control la fata locului si dispune sanctiuni daca este cazul.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024