ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O societate doreste sa concedieze un salariat conf. art 65 alin.1 din CM. Problema este ca acest salariat este in CFS din 01.12.2012. Cum trebuie procedat? Trebuie incetata suspendarea contractului si dupa cele 20 zile de preaviz se face incetarea CIM? Banuiesc ca nu se poate da acest preaviz in perioada de suspendare a contractului.. Salariatul realizeaza in ultimii 2 ani mai mult de 1 an de munca.

Adaugata in: Concediere
Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 06 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalina Marinescu
 User Catalina Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Feb. 2013
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2013
Nu prea aveti cum sa il concediati in timpul suspendarii, Codul muncii prevede ca odata cu suspendarea contracetelor de munca se suspenda toate termenele legate de executarea, modificarea sau incetarea lui, cu exceptia situatiilor in care intervine o incetare de drept, cand o astfel clauza prevaleaza.

Art. 49
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Ar trebui sa asteptati revenirea lui din CFP ca sa puteti dispune concedierea si sa ii acordati preavizul legal de minim 20 de zile lucratoare pentru concedierea de acest tip. Incetarea CIM are loc dupa expirare perioadei de preaviz, in ziua imediat urmatoare ultimei zile lucrate de salariat. Din acea zi salariatul poate primi indemnizatia de somaj, data incetarii fiind nepontata.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024