ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere ca urmare a desfiintarii postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am primit preavizul de concediere in care se precizeaza ca postul ocupat de mine se desfiinteaza prin externalizarea activitatii de SSM si SU, si redistribuirea celorlalte activitati (gestionare spatii, investitii, reparatii, inchirieri, vanzari active, contracte utilitati etc. transporturi). Pentru activitatea "manager de transport" am urmat cursuri de pregatire si detin un certificat. Angajatul care se va ocupa de aceasta activitate trebuie sa urmeze cursul pe care l-am urmat anul trecut. Ce este legal?

Eu am o vechime de 19 ani in societate, cei ramasi au o vechime de la cateva luni la maxim 2 ani. (Au fost adusi de noul director). In mod normal puteam fi protejata de prevederile contractului colectiv de munca, dar de 2 ani nu mai avem.

Trebuia semnat dar directorul a refuzat timp de 2 ani sa-l semneze, in acest an a acceptat sa negocieze contractul si a propus ca reprezentant al salariaţilor un angajat nou (de 3 luni). Salariaţii nu au acceptat propunerea si m-au desemnat reprezentant al salariatilor. A doua zi dupa ce au fost primite listele cu semnaturile salariatilor, dosarul cu semnaturi a fost luat de catre directorul general care apoi a spus ca a disparut iar cei care au semnat au fost amenintati.

Dupa primirea listelor cu semnaturi, a doua zi mi-a fost dat preavizul.

Va rog sa imi comunicati punctul dumneavoastra de vedere.

Multumesc!



Panu Dana
 User  Panu Dana
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Panu Dana
 User Panu Dana
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mar. 2013
?ntrebarea se referea la legalitatea concedierii unui salariat calificat pentru o anumita activiate si atribuirea sarcinilor acestuia altui salariat, necalificat pentru acel tip de activitate, care trebuie acum şcolarizat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Este legala urmarea unui curs de certificare dupa angajare, daca la acest lucru va referiti. Conditia calificarii poate fi indeplinita dupa semnarea contractului.

Nu stiu in ce sens va proteja CCM, cel mult sa primiti salarii compensatorii dar in rest...

Puctul meu de vedere este ca acolo sunt niste nereguli destul de mari. Angajatul nu poate interveni in alegerea reprezentantului salariatilor, este ilegal. El este nominalizat si ales prin vot de catre salariati si nu de angajator. Nu a procedat corect.

Puteti face o sesizare catre ITM referitoare la acest lucru, iar dupa ce primiti decizia de concediere, in urma parcurgerii preavizului, o puteti contesta in instanta de judecata ca sa dovediti ilegalitatea ei. Daca sunt colegi care sustin cele spuse de dvs, cu atat mai mare va fi avantajul dvs, iar daca sunt si alte dovezi le puteti prezenta in asa fel incat sa aveti castig de cauza.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024