ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere dupa concediu fara plata acordat legal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in invatamant si am fost condamnat la un an inchisoare cu executare. Fapta penala pentru care am fost condamnat a fost pentru infractiuni la circulatia pe drumurile publice fara accident, victime sau furt. Am fost in detentie 8.5 luni. Inainte de a pleca am facut cerere de concediu fara plata pentru motive personale, pentru un an de zile scolar (la care aveam dreptul legal) si plecarea a fost in concediul de vara, mergand la scoala in anul urmator. Acum se considera ca ar fi trebuit sa se desfaca contractul de munca sau sa-mi dau demisia cu toate ca plecarea nu am motivat-o decat ca sunt motive personale. Daca mi-am ispasit pedeapsa si am lipsit un an, adica cat am cerut si anume pentru motive personale, ca asa si era, acum conducerea, care nu mi-a cerut explicatii pentru cerere considerand ca e conform legii, ma poate concedia sau sa-mi ceara demisia?

Radu Dia
 User  Radu Dia
a intrebat la 08 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2014
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive ce tin de persoana salariatului in cazul in care salariaqtul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala- Art 61lit b) din Codul muncii.
Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului, deci angajatorul nu va poate obliga sa demisionati, dar va poate concedia. Faptul ca nu ati anuntat ca ati fost arestat si condamnat pentru o fapta penala, poate fi considerata abatere disciplinara grava, fiind un motiv de incepere a procedurii cercetarii disciplinare prealabile.
.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024