ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere dupa reintoarcerea din cic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As vrea sa stiu daca poate fi dispusa o concediere, in cazul urmator:
am stat in cic 1 an, m-am intors la serviciu inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an, am lucrat 4 luni, apoi am reintrat in concediu fara plata pt ingrijirea copilului pana la 2 ani. Se aplica cele 6 luni in care nu pot fi concediata de la reintoarcerea din concediu fara plata pt crestere copil si in acest caz?

Multumesc.

Adaugata in: Concediere
Adriana Constantin
 User  Adriana Constantin
a intrebat la 26 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2013
Personal aprecieze ca se aplica si in cazul acestui tip de concediu. Pentru ca art. 25 din OUG 111/2010 precizeaza ca este vorba de concediile de pana la 1 an, 2 sau 3 dar nu mentioneaza si in baza caror articole sunt acordate acestea. Ceea ce ar insemna ca atat concediul indemnizat, cat si cel neindemnizat, fara plata, intra sub incidenta acestui articol. Iar concediul fara plata poate fi acordat pana la 2 ani.

Art. 25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.

Tineti cont insa de faptul ca odata intrata in CFP pentu crestere copil ati pierdut stimulentul de insertie. Deci chair daca reveniti mai devrme de 2 ani, nu aveti dreptul la el.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024