ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere dupa revenirea din concediul de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As avea o intrebare la care as dori raspuns va rog frumos.
Am revenit din concediu crestere copil in octombrie 2013 si am primit o hartie din partea angajatorului, prin care ma anunta ca postul meu a fost desfiintat urmare reorganizarii dispuse prin Hotararea Consiliului de Administartie al CNPR nr. 31/30.05.2012, voi fi incadrata pe aceeasi functie, avand aceleasi atributii pe un interval de 6 luni de zile, urmand ca apoi sa fiu concediata.
Intrebarea mea este: ce urmeaza dupa aceasta perioada de 6 luni?
Si daca este legal sa ma disponibilizeze tinand cont ca am revenit din CIC? (mentionez ca nu este vorba de o reorganizare judiciara sau faliment.)
Multumesc.


Ana-maria Bate
 User  Ana-maria Bate
a intrebat la 13 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2014
Nu este legala acea concediere, cat timp la baza ei nu sta o reorganizare judiciara, ci una interna, pe baza unei decizii interne si nu a infatisari in instanta, sau o procedura de faliment, la fel, pronuntata in instanta. Ambele masuri sunt generate de apariatia insolventie pronuntate printr-o hotarare a instantei de judecata. Procedura prin care ati fost oncediata dvs este in mode evident una interna.

Sau se poate dispune masura concedierii imediat dupa revenirea din CIC daca ati beneficiat deja de acest tip de protectia de 6 luni anterior, asa cum prevede OUG 111/2010. Altfel masura este una abuziva, mai ales ca ei incearca o reincadrare pe un alt post timp de 6 luni, ca o masura de avarie chiar daca in afara legii.

Personal v-as sugera sa mergeti la ITM cu o sesizare si daca primiti sau ati primit deja decizie de concediere o puteti contesta in instanta de judecata. Pare sa fie maidegraba o masura discriminatorie si nu una corecta care sa respecte legea.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024