ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere dupa stat in concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum trebuie sa procedez si daca trebuie sa semnez sau nu CIM?

Adaugata in: Concediere
Penilopia Tatarascu
 User  Penilopia Tatarascu
a intrebat la 05 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Pentru concediere nu trebuie sa semnati CIM, ea este incetare a contractului si nu inceperea activitatii. Contractul dvs a fost suspendat pe perioada concediului de crestere copil, fiind reactivat odata cu incetarea lui. Dupa finalizarea concediului ar trebui sa beneficiat de o perioada minima de preaviz de 20 de zile lucratoare conform Codului muncii, apoi puteti solicita acordarea indemnizatiei de somaj. Dar nu trebuie sa semnati niciun contract la revenirea din concediu pentru ca odata cu intrarea in CIC contractul deja existent la acel moment nu a incetat.

Doar daca va incadrati in munca la un nou angajator sau pe o cu totul alta functie semnati un nou contract de munca.

La revenirea din CIC inainaintati angajatorului o cerere de reluare a activitatii, cu mentionarea datei la care ar trebui sa reveniti in unitate. Pentru ca preavizul sa curga legal ar trebui sa primiti o notificare de concediere care sa cuprinda si motivele clare aflate la baza acestei masuri, precum si cadrul legal, cat si durata preavizului. La finalizarea preavizului veti primi o decizie de incetare a contractului de munca, cat si nota de lichidare si adeverinta de vechime.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Art. 16 dinn ciodul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.
Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
;;
Art. 17
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
;;

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024