ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere economist


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vreau sa stiu, va rog, daca este legal ca un angajat economist sa primeasca preaviz de concediere si in aceasta perioada sa se faca angajare pe acelasi post doar cu denumire diferita manager financiar dar cu aceleasi atributii.
Va intreb acest lucru deoarece vreau sa dau in judecata angajatorul deoarece este o razbunare personala si nu o desfiintare de post, fiind singura angajata pe probleme de contabilitate. Va rog sa-mi spune-ti daca am vreo sansa in instanta? Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Geo Gaman
 User  Geo Gaman
a intrebat la 04 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2012
In COR, sunt prezentate succint atributiile care revin ocupatiilor pe grupe.de ocupatii. Ma indoiesc ca, se pune semnul de egalitate intre atributiile unui economist si cele ale unui manager financiar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Mai. 2012
Nu este obligatoriu sa aiba persoane in subordine, chiar daca in denumirea postului exista si noutiunea de "Manager". Cu atat mai mult cu cat acest Manager are atributii identice cu cele pe care doamna le desfasoara de pe poziatia sa de Economist si nu exista, din relatarea ei, alte persoane care sa desfasoare activitati de contabilitate / financiare, in afara de ea. Suspiciunea mea este ca angajatorul a "mimat" o desfiintare a postului, atat timp cat pe acelasi post a incadrat un alt om dar cu o alta denumire. Insa acest lucru ar trebui dovedit in instanta prin contestarea decizie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2012
Functia de manager financiar, COR 121125 , este o functie de conducere, deci trebuie sa aiba o echipa pe care sa o coordoneze pentru ca altfel nu se justifica si bineinteles si salariu acordat, practic, ar fi mai mare.
Infiintarea unui post nou nu trebuie sa atraga desfiintarea altui post.
Numai daca angajatorul are o noua conceptie privind organizarea acestui departament, atunci este drepul lui si poate avea castig de cauza in fata dumneavoastra.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2012
Daca salariata respectiva este incadrata pe pozitia dumneavostra, aceasta fiind singura din organigrama iar contractul dumneavoastra fiind inca in derulare, atunci intr-adevar nu este in regula. Insa daca in contractul persoanei apare o cu totul alta functie, de Manager financiar, chiar daca are aceleasi atributii, e dificil sa dovediti ca este acelasi post, in opinia mea. Conform COR Manager financiar si Economist sunt ocupatii diferite. Posibil ca angajatorul dvs. sa fi creat un nou post de Manager Financiar. El nu poate incadra o persoana pe un post desfiintat fara al reinfiinta sau a crea un post nou, fie el si similar sau identic cu cel desfiinta. Din ce spuneti dumneavoastra va dau dreptate ca exista posibilitatea ca angajatorul sa fi actionat in mod abuziv, posibil ca procedura de desfiintare a postului sa nu fi fost respectata si in concordanta cu legea.
In decizia de concedierea exista un termen de contestare in instanta de 30 de zile. Incercati sa va incadrati in acest termen cu depunerea contestatiei. Daca veti avea sau nu castig in instanta nu ma pot pronunta, insa aveti dreptul sa contestati decizia.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024