ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere fara decizie si luare la cunostinta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, am si eu o intrebare. In luna iunie am fost convocata la o cercetare disciplinara in vederea concedierii. Am semnat pentru convocare dar nu m-am dus la cercetare. Din cate am inteles pentru aceasta mi se poate inceta contractul de munca. Nu am primit pana acum (august) nici o decizie de concediere, iar la munca nu am mai fost de la mijlocul lunii iulie pentru a lua bonurile de masa aferente.

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
Nu ar fi trebuit pana acum sa mi se dea decizia de concediere sa stiu in baza a ce am fost concediata? Stiu ca poate fi atacata in instanta in 30 de zile. 30 de zile de la data cand a fost emisa sau 30 de zile de la data din care se presupune ca as fi luat la cunostiinta (ceea ce nu a fost cazul) ?
Astazi am sunat la HR sa intreb de acte si mi s-a spus ca s-a operat in revisal din data de 14 iunie. Totusi eu nu am primit nimic nici prin posta, nici personal. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Pot sa contest in instanta faptul ca eu nu am primit decizia de concediere?
Sa merg maine sa o ridic? In cazul in care este concedierea e din motive disciplinare, am dreptul la somaj?
Multumesc.

Adaugata in: Concediere
Bella Izabela
 User  Bella Izabela
a intrebat la 08 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Aug. 2012
E posibil ca aceasta decizie sa fie pe drum, cel mai probabil a trimis-o prin posta. Daca nu a facut acest lucru, atunci nu este in regula pentru ca decizia de sanctionare se transmite in termen de 5 zile de la data intocmirii. Puteti incerca o sesizare la ITM sau puteti merge in instanta. Neavand documentul, decizia de concediere, aveti toate sansele sa primiti castig de cauza. Incercati sa aflati un raspuns si de la HR, de ce nu v-a comunicat decizia de sanctionare in termenul legal. Ea nu isi poate produce efectele cat timp nu v-a fost comunicata.

Codul muncii republicat:

Art. 252
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.

Dovada comunicarii se face prin semnarea pentru primirea ei de catre salariat, etapa care nu s-a respectat in cazul de fata.

In cazul concedierii disciplinare nu aveti dreputul la indemnizatie de somaj. Aceasta se acorda cu conditia ca raportul de munca sa fi incetat din motive neimputabile salariatului, acolo unde el a existat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024