ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere fara lichidare si preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o firma de 1 an si o luna cu norma intreaga. Vor sa ma concedieze dar ma obliga sa plec la lichidare si sa nu ma bage in somaj. Nu vor sa imi acorde nici macar 15 zile de preaviz. Ce ma sfatuiti? Doresc sa ma trimita in somaj pentru ca nu stiu daca imi gasesc ceva de munca asa repede.

Adaugata in: Concediere
Stefania Claudia
 User  Stefania Claudia
a intrebat la 02 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Daca aceasta concediere este din motive neimputabile dvs atunci angajatorul este obligat sa va acorde un preaviz minim de 20 de zile lucratoare. Ca sa puteti intra in somaj este obligatoriu ca motivul incetarii sa fie unul neimputabil dvs.

In cazul in care concedierea este una disciplinara sau daca este vorba de o incetare cu acordul partilor nu aveti dreptul la somaj si nu se pune problema unui preaviz.

Iar daca sunteti in perioada de preaviz sau la finalul ei, angajatorul poate dispune incetarea exclusiv prin notificare scrisa, fara motivare si preaviz, in temeiul art. 31(3) . Intr-un astfel de caz aveti dreptul la indemnizatie de somaj daca indeplinti toate conditiile de acordare.

In somaj nu va trimite angajatorul, acesta este un drept pe care dvs trebuie sa il solicitati, in baza unor documente, de la AJOFM de care apartineti.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024