ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere - firma de constructii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez la o firma de constructii de o luna jumate, nu am primit nici un ban pana in prezent iar in data de 30 august cand trebuia sa ne dea avansul, patronul a inceput sa caute motive sa nu imi dea bani si mi-a spus sa plec acasa ca o sa-mi dea bani cand si cat vrea el. Ce pot face in acest caz? Cui trebuie sa ma adresez ca la telefon nu raspunde iar la adresa societatii nu este de gasit.

Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Alexandru Stan
 User  Alexandru Stan
a intrebat la 02 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Sep. 2012
Angajatorul este obligat sa va plateasca salariul stabilit prin contract, acest lucru nu reprezinta o optiune ci mai degraba o obligatie a angajatorului asumata prin semnarea contractuli individual de munca. Daca nu ati semnat un astfel de contract, atunci aveti o problema, pentru ca atat angajatorul, cat si dvs. puteti fi amendati pentru munca la negru. Insa daca exista un contract iar angajatorul nu isi respecta angajamentul de a plati salariul, atunci acesta poate fi reclamat catre ITM si chiar actionat in instanta pentru a va putea recupera astfel drepturile salariale neplatite la timp. In urma unui proces, el poate fi pus in situatia de a va plati daune materiale.

Totodata, daca exista un contract iar angajatorul nu v-a dat aprobare scrisa privind absenta dvs de la locul de munca, date fiind cele expuse, impresia mea este ca acesta ar putea abuza de situatie si sa va acuze de absente nemotivate. Faceti asadar sesizarea catre ITM cat mai curand si luati legatura si cu un avocat in dreptul muncii, pentru ca numai in instanta va veti putea recupera drepturile salariale.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion G Stancu adriana iancu Radu Anton Gratiela Petrescu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024