ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, as dori sa ma lamuriti daca angajatorul meu a procedat corect fata de mine. Lucrez ca asistenta medicala de 10 ani, dar nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata. Am sa va relatez cele intamplate: lucram la o alta firma dar din dorinta de a castiga mai bine mi-am depus cv la o alta firma. Cei de acolo m-au chemat la interviu si mi-au spus ca ma angajeaza, mi-am dat demisia si dupa perioada de preaviz m-am dus la noul meu loc de munca. Aici toate bune si frumoase pana in a 10-a zi cand am primit vestea ca nu mai au nevoie de serviciile mele. Am cerut explicatii si mi-au raspuns sec ca fiind in perioada de proba pot sa ma dea afara fara nici o explicatie. Am primit acasa o notificare prin care sunt anuntata ca "luand in considerare art. 31 alin. 1 si alin. 3 hotaram incheierea contractului de munca". Am recomandare de la medicul sef cum ca mi-am facut bine datoria pe perioada lucrata.
Intrebarea mea este daca au procedat corect ? Am un copil de crescut si fara somaj imi va fi greu sa ma descurc. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va rog mult, astept un raspuns. Multumesc anticipat.

Adaugata in: Concediere Concediere
Valentina Sanda
 User  Valentina Sanda
a intrebat la 26 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentina Sanda
 User Valentina Sanda
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Sep. 2012
Nu mi s-a adus la cunostinta ca am dreptul la contestatie si nu scrie nici in notificare. Cum ar trebui sa procedez ? Va rog indrumati-ma daca puteti. Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2012
In perioada de proba atat angajatorul cat si angajatul pot avea initiativa incetarii, printr-o simpla notificare scrisa , fara a fi obligat sa o justifice. Este legal acest lucru. Daca ati semnat pentru primirea notificiarii, atunci contractul cu siguranta a fost incetat. Puteti contesta decizia in termenul prevazut in cuprinsul ei.

Data fiind vechimea dvs insa aveti dreptul la somaj, indeplinind conditia stagiului minim de 12 luni in ultimele 24, asa cum prevede legea. Puteti depune dosarul pentru acest drept, o astfel de incetare nu va ingradeste primirea somajului.

Art. 31
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton violeta Georgescu adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024