ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere in plata stimulentului de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Beneficiez de stimulent de insertie pana la data de 1 sept 2014,insa angajatorul mi-a dat preaviz de 20 zile pe motiv ca societatea isi restrange activitatea cu punctul de lucru la care eu lucrez si nu imi poate oferi un post similar in cadrul societatii.(incadrarea mea este de contabila).Mentionez ca am inceput serviciul inainte de implinirea varstei de un an a copilului,respectiv la 2 aprilie 2013,cand copilul avea 7 luni.Au temei legal pt a ma putea concedia, tinanad cont ca am statut special de angajat aflat in plata stimulentului de insertie?Intrarea in somaj implica pierderea acestui drept?

Multumesc anticipat!

Anamaria Baicu
 User  Anamaria Baicu
a intrebat la 16 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2014
Numai daca aceasta restrangere a activatii are la baza un faliment sau procedura reorganizarii judiciare, delcarate de catre instanta. Fara una din aceste doua situatii angajatorul nu are voie legal sa dispuna concediera dvs pe perioada acordarii stimulentului de insertie. Au existat tot felul de interpretari, chiar si din partea unor inspectori ai muncii, referitor la posibilitatea angajatorului de a dispune concedierea pe durata acordarii stimulentului dar s-a revenit asupra lor si corectat. Asadar, e posibil sa nu fie legala aceasta concediere.

Ce puteti face dvs este sa contestati decizia in instanta de judecata, ijn 45 de zile de la data comunicarii ei, la Tribunalul de care apartineti. Decizia o veti primi la sfarsitul perioadei de preaviz, cand inceteaza contractul.

Referitor la intrarea in somaj, plata stimulentului de insertie inceteaza odata ce nu mai realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit, iar indemnizatia de somaj nu reprezinta venit de natura profesionala ci ajutor din partea statului, ca urmare a achitarii contributiei de catre angajator.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024