ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere in urma cercetarii disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu a fost convocat la sedinta de cercetare disciplinara, totodata comunicandu-i-se si decizia de suspendare CIM pe perioada cercetarii incepand cu data intocmirii referatului, prin care s-a adus la cunostinta conducerii SC lipsa angajatului de la locul de munca. Din motive obiective sedinta de conciliere este stabilita la mai mult de 20 de zile fata de data inceperii cercetarii disciplinare si respectiv a sespendarii CIM, astfel ca va trebui trecuta suspendarea in revisal inaintea desfasurarii sedintei.
Intrebarea este: daca in urma cercetarii disciplinare se da Decizia de incetare CIM, de la ce data isi produce aceasta efectele? de la data luarii deciziei sau de la data comunicarii acesteia catre salariatul concediat.

Daca raspunsul este a doua varianta, ce data trecem la incetarea suspendarii in revisal, pentru ca nu stim de inainte data la care va fi primita decizia de catre salariat.

Va multumesc!



Adaugata in: Concediere
Zorina Lazarenco
 User  Zorina Lazarenco
a intrebat la 19 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Dec. 2011
Decizia de concediere, asa cum prevede art. 77 din Codul Muncii republicat, isi produce efectele la data comunicarii ei salariatului. Comunicarea se face in termene de 5 zile calendaristice de la data emiterii ei, conform art. 252 alin. 3 din Codul Muncii. Comunicarea se considera finalizata in momentul in care salariatul a semnat pentru primirea ei, fie prin inmanarea deciziei fie prin trimiterea ei cu recomandata si semnarea salariatului pentru primirea acestui document. Incetarea se face odata cu primirea ei de catre salariat, daca aceasta este trimisa prin posta.

In Revisal suspendarea se inregistreaza in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Puteti inregistra suspendarea CIM pe perioada cercetarii diciplinare, cu art. 52 alin. 1 litera a din Codul muncii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024