ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere pe motiv de restructurare imediat dupa terminarea concediului de ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In luna iunie se incheie cei doi ani de concediu de ingriire copil si ar trebui sa reincep activitatea la serviciu. Am fost anuntata de catre Resurse Umane ca voi fi primita pe acelasi post pe care il ocupam atunci cand am intrat in concediu. Insa seful de departament m-a anuntat "neoficial" ca ar fi bine sa imi caut de lucru pentru ca nu mai este loc si pentru mine in departament si nu ma mai poate primi inapoi, intentionand sa ma dea afara imediat ce ma intorc din concediu pe motiv de restructurare spune el ca este legal conform noului Cod al Muncii. A ales acest motiv pentru ca din alta cauza nu ma poate da afara timp de 6 luni.
Insa atunci cand am intrat eu in concediu existau 3 posturi identice in departament cu al meu inclusiv, iar acum exista 4 identice, urmand ca eu sa fiu a 5-a. Intrebarea mea este daca e legal sa fiu concediata pe motiv de restructurare avand in vedere ca sunt mai multe posturi decat atunci cand am intrat eu in concediu? Si ma pot da afara imediat ce m-am intors din concediu de ingrijire copil? Teoretic postul meu inca exista, ba chiar inca unul in plus, numai ca este ocupat de altcineva angajat pe perioada nedeterminata pe postul meu dupa ce am plecat eu in concediu.
Va multumesc!

Adaugata in: Concediere
Elena Avram
 User  Elena Avram
a intrebat la 31 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2012
Dvs ati intrat in concediu crestere copil 2010, daca nu gresesc. Ceea ca inseamna ca nu vi se aplica prevederea referitoare la concediere in primele 6 luni de la revenirea definitiva in unitate. Acesta prevedere este valabila numai in cazul salariatelor care au nascut dupa data de 1 ianuarie 2011, asa cum prevede OUG 111/2010 modificata prin OUG 124/2011. Ceea ce inseamna ca angajatorul poate dispune concedierea oricand dupa revenire.

Daca angajatorul poate face dovada unui motiv legal aflat la baza restructurarii postului, atunci el poate oricand dispune incetarea ca urmare a desfiintarii, chiar daca el a infiintat intre timp alte 4 posturi similare.

Problema mare insa este aceea ca angajatorul dvs a incadrat pe perioada nedeterminata o alta persoana, pe postul pe care dvs sunteti titular, in baza contractului de munca existent. O astfel de masura incalca prevederile legale, angajatorul neavand un astfel de drept. Ar fu putut cel mult sa angajeze o persoana care sa va inlocuiasca pe perioada suspendarii, cu contract pe perioada determinata deci, si al carui contract ar fi incetat de drept odata cu revenirea dvs la locul de munca. Insa cat timp contractul dvs exista, fiind in continuare titularul postului, angajatorul nu poate incadra permanent alta persoana.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024