ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere pe perioada acordarii stimulentului de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


De curand am revenit in activitate inainte de a implini 1 an copilul si primesc stimulent de insertie. Angajatorul isi muta departamentul in care lucrez in alt oras (Iasi), deci practic postul meu se desfinteaza din orasul in care locuiesc acum (Bacau). Pentru colegii de departament refuzul de a se muta la Iasi inseamna concediere.
1. Refuzul meu de a ma muta la Iasi poate duce la concediere chiar daca sunt protejata prin lege?
2. La revenirea din CCC sunt protejata 6 luni -perioada de acomodare sau sunt protejata 12 luni -perioada plata stimulent de insertie ?
3. Drepturile salariale in caz de voi fi mutata pe alt post (tot in Bacau) imi vor fi afectate?

Adaugata in: Concediere
Dana Ilie
 User  Dana Ilie
a intrebat la 22 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Ian. 2013
Se poate dispune concedierea dupa 6 luni, asa cum prevede alin. (3) din articolul pe care l-ati redat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012
Alin. 4 al art. 25 din OUG 111/2010 stipuleaza ca nu se aplica interdictia de concediere in situatia in care intervine reorganizarea judiciara, ce duce de regula la desfintari de posturi, sau falimentul angajatorului. In cazul dvs mutarea totala a angajatorului in alt oras implica desfiintarea punctului de lucru, ceea ce inseamna ca posturile se desfinteaza si ele. Inca cauza de desfiintare trebuie sa fie una solida, verificabila in cazul unui proces sau al unui control.

Mutarea in alt oras se va face cu acordul dvs. fara a vi se impune acest lucru. Daca nu doriti acest transfer, foarte probabil se va merge mai departe cu procedura de concediere ca urmare a desfintarii postului, caz in care aveti dreptul la somaj. Daca insa acceptati mutarea in alt oras, pe acelasi post, aveti in vedere ca modificarea salariului se face numai prin act aditional la contract. Este bine totodata sa discutati cu angajatorul si conditiile de relocare. Chiar daca la nivel national nu mai exista un contract colectiv, in cadrul majoritatii unitatilor s-a negociat un astfel de contract, iar acolo unde el nu exista, cu siguranta a fost intocmit un Regulament intern. Verificati ce drepturi prevad aceste documente in cazul relocarii, daca vi se acorda prima de relocare, ajutor privind cazarea etc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012


Angajatorul nu va poate concedia pe perioada cat sunteti in plata stimulentului de insertie.

Cititi cu atentie prevederile de mai jos.

Articolul 25 din OUG 111 DIN 2010

1 Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. 1, precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. 1 si art. 10 alin. 1 si 2. Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
2 Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
3 Interdictia prevazuta la alin. 2 se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
4 Prevederile alin. 2 si 3 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Daca ramaneti pe acelasi post, probabil nu se vor modifica drepturile salariale daca nu intervine eventual o negociere a acestui drept.

Dat fiind situatia in cvare va aflatia ar fi posibil sa va ofere alt post in BACAU, motiv care determina obligatoriu o negociere a unui act adtional la CIM.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024