ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere persoana cu handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In cadrul societatii noastre intampinam urmatoarea problema: am angajat o persoana cu handicap acum mult timp, 2006, pe postul de contabil. In ultima vreme insa, aceasta persoana nu isi mai indeplineste atributiile, ori le indeplineste cu mare intarziere sau defectuos, ingreunand munca intregului departament. In timp, a fost atentionata de mai multe ori, atat verbal cat si in scris, iar in anul 2008 a fost chiar convocata la cercetare disciplinara. Atitudinea acestei pesoane este ca defapt intreaga societate este de vina, si nu ea prin neindeplinirea atributiilor de serviciu. Dorim sa o concediem, intrucat deja se exagereaza cu erorile. De accea, dorim sa stim daca pentru acest tip de persoane exista drepturi speciale de acordat, intrucat ni s-a spus ca orice am face ne va actiona in judecata. Va rugam sa ne spuneti care ar fi pasii de urmat in vederea concedierii ei, pentru a evita un litigiu, avand in vedere totodata ca este protejata de legea persoanelor cu handicap.

Va multumim frumos.

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 08 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iul. 2013
Puteti incerca o concediere pe motivul necorespunderii profesionale daca de-a lungul timpului ati supus salariatul in cauza unor evaluari profesionale care sa scoata in evidenta performantele scazute. Daca nu, declansati o cercetare disciplinara pentru nerespectarea atributiilor din fisa postului si in urma cercetarii, dand salariatului ocazia sa se apere, puteti dispune direct sanctiunea constand in incetarea raportului de munca. Iar pe durata cercetarii puteti suspenda contractul salariatului in cauza, legea va permite acest lucru.

Cat timp aveti dovezi concrete la baza concedierii si nu este un caz de concediere discriminatorie nu ar trebui sa aveti probleme la o eventuala actiune in instanta. Pentru ca puteti prezenta probe in sustinerea acesti concedieri atat timp timp cat le aveti.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Ioana Popa Viviana Serni adriana iancu Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024