ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere personal aflat in suspendare conf art 52/1/c din CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna zi
O parte din angajatii unei societati care se afla in prezent in suspendare conform art. 52 alin 1 lit c din CM (75%) urmeaza sa primeasca preavizul de concediere conform art 65/1 din CM. Pentru a li se inmana preavizul de concediere s-au facut chemari la munca (revenire din suspendare) pentru o perioada de 3 zile incepand cu o zi inainte de intrarea in preaviz. Pentru cei care nu se prezinta la locul de munca conform solicitarii pot fi pontati nenotivat si sanctionati prin desfacere CIM sau trebuie sa li se trimita preavizul acasa prin scrisoare recomandata ? Mentionez ca in perioada de preaviz nu trebuie sa se prezinte la locul de munca. Multumesc

Adaugata in: Concediere
Adrian Popescu
 User  Adrian Popescu
a intrebat la 26 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2015
Art. 53. [intreruperea sau reducerea activitatii angajatorului]
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75 la suta din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Semnificatia sintagmei "salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului" se stabileste prin negociere, existand doua posibilitati:salariatii sa fie prezenti in inciinta societatii, conform programului de lucru sau, ei sa ramana la domiciliu de unde sa poata fi convocati de angajator. Prin urmare, in situatia in care acei salariati nu se prezinta la locul de munca, puteti incepe procedura de cercetare disciplinara.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Marius Ion Viviana Serni alexei delimart Radu Anton George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024