ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere - salariat inapt fizic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am urmatoarea situatie: un salariat este declarat inapt fizic de catre medicul de medicina, dupa o perioada mai indelungata de concediu medical.
Nu i se poate acorda alt loc de munca si va fi concediat. Intrebarea este: preavizul i se acorda inainte de notificarea care se depune la Ajofm tinand cont de faptul ca nu poate fi primit la munca fara avizul medicului!

Adaugata in: Concediere
Simona Anca
 User  Simona Anca
a intrebat la 17 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Dec. 2012
Puteti merge in paralel.Ii dati preavizul si faceti si notificare la AJOMF
ART 64 DIN CODUL MUNCII REPUBBLICAT
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) , precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Dec. 2012
Cele 5 zile sunt lucratoare.

ART. 10 - Legea nr. 76/2002
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Dec. 2012
ANOFM se anunta in 5 zile de la vacantarea postului, adica dupa preaviz. Contractul de munca inceteaza dupa perioada de preaviz. Chiar daca el nu se prezinta la munca in acest timp (pe parcursul preavizului) el va fi platit conform legii. El poate depune dosarul pentru pensionare medicala daca indeplineste conditiile legii in acest sens.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024