ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere salariat intors din CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o angajata care a stat 1 an si 6 luni in CM cod 14.De la medic i s-a spus ca incepind cu 01.07. nu ii mai da CM si ori se pensioneaza ,ori revine la servici.Ea ar vrea la servici,dar avind o functie care necesita efort (paznic cu atributii si de femeie de serviciu)nu mai poate face fata responsabilitatilor cerute de firma,deci am vrea sa o concediem si daca se poate sa o trimitem in somaj pina la gasirea unui loc de munca corespunzator posibilitatilor ei fizice.Care sunt pasii de urmat?????

Ana Chiriac
 User  Ana Chiriac
a intrebat la 04 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Chiriac
 User Ana Chiriac
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Iul. 2014
Buna ziua,
multumesc mult pentru raspunsul prompt,care ma va ajuta in luarea unei decizii corecte.
cu stima,
A.Chiriac
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iul. 2014
Ati putea, daca aveti o decizie a organelor medicale competente (chiar si in urma examenului de medicina muncii obligatoriu in acest caz) sa dispuneti concedierea in temeiul art. 61 c) din Codul muncii pentru necorespunderea fizica, acordandu-i preavizul minim de 20 de zile lucratoare. Pentru o astfel de concediere trebuie sa luati legatura cu cei de la AJOFM si sa solicitati ajutorul lor pentru reincadarea salariatului, daca la nivelul unitatii nu exista pozitii vacante pe care i le-ati putea propune si pe care le-ar putea ocupa conform conditiei fizice.


Art. 64
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit.
c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) , precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu alexei delimart G Stancu George Andreescu Viviana Serni Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024