ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedierea disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sotul meu, alaturi de cei 11 colegi, a fost cercetat disciplinar pentru colectarea unor reziduuri din curtea firmei si ajutarea la incarcarea acestora intr-o masina pentru a fi duse la Remat. Acest lucru a fost facut sub indemnul sefului de departament. In urma vanzarii deseurilor, banii au revenit fiecarui coleg in mod egal.
Administratorul firmei a sesizat acest lucru anuntand conducerea care a inceput cercetarea disciplinara.
In momentul declaratiei toti cei care au participat au fost amenintati si obligati sa declare ca seful lor direct a fost cel care le-a spus sa duca acele deseuri.
Din 11 colegi doar 2 au recunoscut, 3 au fost concediati, cu acordul partilor, probabil saturati de aceasta situatie, iar celorlati li s-a dat o penalizare de 10 % pe 3 luni. Acum Directorul firmei ii pistoneaza zilnic cu intrebarea daca vor sa mai adauge ceva in declaratie, mai exact daca vor sa declare ca seful lor a stiut pentru a-l putea concedia.
Intrebarea mea este: Poate fi concediat sotul meu? Si in ce conditii? Nu se pune problema de acordul partilor.
Mentionez ca a semnat procesul verbal in care era notat ca a sustras bunurile firmei.
Va multumesc!

Ruza Bubu
 User  Ruza Bubu
a intrebat la 26 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Nov. 2012
Incetarea cu acordul partilor nu este acelasi lucru cu concediere, nu le confundati. Intr-o astfel de incetare, atat angajatrul cat si angajatorul cad de acord asupra datei de incetare a raportului de munca. Cei 3 care au plecat cu acordul partilor nu se poate spune ca au fost concediati.

Sotul fara o cercetare disciplinara prealabila, se vizeaza o concediere disciplinara, este clar acest lucru. Astfel, ca sa il poata concedia, angajatorul va trebui sa parcurga aceeasi pasi ca in cazul colegilor deja sanctionati. Delcaratiilor colegilor vor folosi ca dovezi in concedierea lui ulterioara.

Daca a semnat acel proces verbal si este asa, atunci lucrurile sunt in defavorea lui, din pacate, el practic a recunoscut ca este vinovat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2012
S-a terminat cercetarea disciplinara pt. toti (inclusiv pt. sotul dv)? S-a dat sanctiune? Nu se mai revine la completarea declaratilor etc. O sanctiune o data data, se pune in aplicare si atat. Ca ii sicaneaza si face presiuni patronul asupra lor este altceva.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024