ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedierea dupa CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
In data de 20.01.2014 ar trebui sa ma intorc la locul de munca dupa concediul de crestere copil , copilul implinind varsta de 2 ani pe data de 19.01.2014. As dori sa stiu daca angajatorul ma poate concedia? In situatia in care as reveni la locul de munca si l-as informa ca sunt insarcinata, ma mai poate concedia? Voi beneficia de o indemnizatie de crestere copil pentru cel de-al doilea copil, pe ce baza se calculeaza?

Adaugata in: Concediere
Ana Maria Cucu
 User  Ana Maria Cucu
a intrebat la 22 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Dec. 2013
Odata revenita definitiv din CIC angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea defintiva, cu exceptia cazurilor in care apare un faliment, procedura reorganizarii judiciare sau daca ati beneficiat deja de aceasta protectie in baza actului normativ mentionat.

Daca sunteti insarcinata la momentul revenirii si anuntati in scris angajatorul, prin cerere insotita de dovada medicala asupra sarcinii, acesta nu va poate concedia pe parcursul ei cu exceptia cazurilor in care apare reorganizarea judiciara, falimentul sau daca angajatorul se dizolva in conditiile legii.

Veti beneficia de indemnizatie pentru al doilea CIC, pe baza veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii. Vor intra in calcul indemnizatia anterioara, indemnizatiile medicale anterioare nasterii (inclusiv prenatal si de risc daca este cazul) si veniturile salariale din aceasta perioada.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024