ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedierea e legala?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am primit preavizul in prima zi dupa un concediu medical, fara nici o alta informare prealabila, fara evaluare profesionala, fara a primi nici o alta alternativa si fara a avea in cei 8 ani de munca in cadrul firmei nici un fel de abatere sau sanctiune. Sunt unic intretinator de familie. Am contestat concedierea. Ce sanse am in instanta ?
Va multumesc !

Adaugata in: Concediere
Lacramioara Negru
 User  Lacramioara Negru
a intrebat la 01 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Mai. 2012
Evaluarea profesionala nu se face cu scopul de a concedia sau numai in astfel de situatii. Ea se poate face oricand pe parcurusul existentei raportului de munca, avand numerose scopuri, cel al concedierii insa este bine sa nu fie unul principal pentru evaluare.

Castigul in instana in urma contestarii deciziei de concediere nu va fi influentata de faptul ca persoana este unic intretinator al familiei, ci de corectitudinea legala a procedurii de concediere. Daca procedura de concediere a repsectat prevederile legii, atunci putin probabil ca instanta sa va dea castig de cauza. Inteleg din cele relatate ca aceasta contestare a fost deja depusa, caz in care nu va ramane decat sa asteptati o hotarare judecatoareasca, oricare ar fie, dupa derularea procesului. S-ar putea ca aceasta procedura sa depaseasca preavizul, caz in care va recomand sa mergeti al AJOFM pentru solicitarea dreptului la somaj, dat fiind statulul dvs. de unic intretinator al familiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2012
In preaviz trebuie mentionat articolul din Codul muncii republicat privind cauza incetarii contractului de munca. Evaluare profesionala se face numai daca contractul de munca inceteaza pe necorespundere profesionala articolul 61 litera d. din codul muncii republicat Probabil ca, in cazul dumneavoastra este vorba de desfiintarea postului pe care il ocupati, art 65 alineatul 1 din CM
In continutul deciziei de incetare a contractului individual de munca, trebuie inserat si acest drept de contestare in instanta in 30 de zile de la data comunicarii deciziei..
In ce privesc sansele de castig, este greu de spus, oricum desfiintarea postului trebuie sa aiba o cauza reala si serioasa si sa fie efectiva.
Faptul ca sunteti unic intretinator de familie v-ar putea ajuta in instanta, dar nu poate influienta angajatorul in decizia pe care a luat-o in legatura cu dumneavostra.

Art 65 alineatul 2 din codul muncii republicat .Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024