ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedieri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am 23 ni lucrati neintrerupt in aceeasi unitate. In urma cu 5 ani, in baza unei decizii medicale m-am pensionat fara sa intrerup munca. Am continuat munca, IN BAZA ACELUIASI CONTRACT dar cu program de 4 ore , in baza unui act aditional si binenteles drepturile banesti le primesc la programul lucrat .Acum unitatea face concedieri colective, si in functie de vechimea in unitate sa acorda N SALARII DE BAZA DE INCADRARE. M-i sa spus ca voi primi aceste salarii la jumatate, DE CE ? De ce sa-i dea pe toti la jumatete , cu cei 18 lucrati la program normal cum ramine ? Parerea mea este ca se face confuzie intre fractiune de norma ( care nu exista in unitate ) si program redus de lucru. Cum este legal ? va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Petrisor Roman
 User  Petrisor Roman
a intrebat la 01 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 01 Mai. 2013
Art.106 (2) din Codul Muncii reactualizat spune:" Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru".Cum CCM la nivel de unitate nu mai exista, se acorda salarii compensatorii daca prevede CCM-ul la nivel de unitate sau ROI-ul societatii

Cazul dv. este atipic si corect este sa va dea salariul de incadrare care il aveti acum, dar daca faceti o cerere catre conducere si explicati situatia dv. poate gasiti intelegere.
Nu ati avut un salariu fix timp de 18 ani. Asadar, de l-ar acorda pe cel de acum cativa ani,din urma? Se da salariul care il are angajatul la data concedierii.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024