ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical. Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu o problema. Sunt in concediu medical de 2 luni si am fost concediat. Problema este ca nu am fost anuntat in prealabil. Am avut TBC, s-a facut control si la locul de munca (pentru a vedea daca am transmis boala colegilor) si s-a constatat ca nu exista probleme in sensul asta. Problema este ca nu am fost anuntat ca sunt concediat de sefii mei sau de patron, am fost anuntat de un coleg de munca sa nu mai ma prezint la locul de munca cand imi expira contractul. Ce este de facut in situatia asta? Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Razvan Anghel
 User  Razvan Anghel
a intrebat la 23 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012
Dvs. vorbiti de expirarea contractului, ceea ce nu inseamna concediere, ci incetare de drept de regula a unui contract incheiat pe perioada determinata. Caz in care contractul poate inceta si in timpul concediului medical fara nici o problema. Ulterior concediul va fi platit de FNUASS. De asemenea, concedierea poate fi dispusa pe durata concediului medical daca intervine reorganizarea judiciara, dizolvarea sau falimentul angajatorului, acesta incetandu-si activitatea conform legii. Verificati cu angajatorul dvs realitatea informatiei, motivul si conditiile in care inceteaza contractul. Indifirent de motiv insa, dvs ar trebui sa primiti o notificare sau decizie scrisa cu motivul incetarii raportului de munca.

Art. 60
2 Prevederile alin. 1 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Concediul medical, primele 5 zile mai exact, se suporta de catre angajator. Daca acest concediu se prelungeste - asa cum este cazul unei afectiuni pentru TBC - prin acordarea unui al doilea concediu pentru aceeasi afectiune, acesta va fi suportat de catre FNUASS.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012
Art. 60 din codul muncii republicat
1 Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
Concedierea se face in baza unui preaviz, urmat de o decizie de incetare CIM care se comunica salariatului.
Incercati sa luati legatura cu persoana de la compartimentul resurse umane sau cu conducerea firmei. Concediul medical se suporta din FNAUSS nu din banii angajatorului, In plus pentru boala pe care o aveti puteti beneficia de concediu medical pe o perioada mai mare de timp.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024