ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contestarea deciziei de concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca am primit preaviz pe data de 28 mai 2012 de catre societatea in care lucrez, iar din data de 1 iunie 2012 aceasta societate a fost preluata de alta societate.
Cine va emite decizia de concediere?
In cazul in care doresc sa contest in instanta aceasta decizie, pe cine actionez in instanta? Si daca societatea care a preluat poate raspunde in fata instantei pentru aceasta decizie de concediere?

Adaugata in: Concediere
Marian Vasilescu
 User  Marian Vasilescu
a intrebat la 04 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Iun. 2012
Decizia de concediere sau notificarea a fost emisa de catre angajatorul anterior, dvs de la el ati primit-o, nu de la noua societate. Noua societate va opera doar incetarea contractului de munca. Opinia mea este ca noul angajator nu poate fi actionat in instanta pentru ca oricum el nu figureaza ca entitate emitenta a deciziei de incetare. Decizia de concediere poate fi contestata in termen de 30 de zile, acest lucru ar trebui sa apara in cuprinsul ei. Mergeti in instanta cu decizia pentru a o contesta iar cei de acolo vor cita partea emitenta cel mai probabil, adica angajatorul anterior cesionarii, cel care v-a inmanat-o.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2012
Este vorba de Legea 67 din 2006.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2012
In situatia prezentata de dumneavoastra, apreciez ca sunteti sub incidenta articolului 173, din codul muncii republicat
Art. 173 din codul muncii
1 Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
2 Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
3 Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.
Aceste articole se completeaza cu prevederile Legii 65 din 2006.
Da, noua unitate va prelua toate contractele de munca cu problemele lor cu tot. Preravizul poate continua la noua societate, urmand ca decizia de incetare a CIM sa se faca de noua societate.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024