ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum poate fi dat un angajat afara, si ce notificari ar trebui sa primeasca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Ma numesc Alina si lucrez de 4 ani in cadrul unei companii suficient de mari. In urma cu aproximativ un an s-a schimbat directorul punctului de lucru la care lucrez. Desi in anii anteriori venirii acestuia in cadrul filialei toata conducerea a fost multumita de performantele mele ( in aceasta perioada am fost si promovata) pe acest domn il deranjez si munca mea nu se ridica la asteptarile sale. Inca de cand a ajuns sa lucreze in aceasta firma , a inceput sa duca o campanie de denigrare la adresa mea in fata superiorilor. Pe parcursul acestui an m-a pus sa dau 3 note explicative pe motive nu tocmai corecte si din care nu mi se poate reprosa o greseala. (1.de ce nu am anulat o factura la care exemplarul albastrul nu se afla la noi( si nici la client?) dar care este stampilata?2. de ce nu am raspuns la un email in sambata in care el m-a invoit?

Mi s-a sugerat sa-mi dau demisia si sa plec linistita fara scandal, dar ca toata lumea ma si eu rate si probleme financiare.Nu stiu daca am facut bine dar i-am spus sefului meu sa-mi faca referat daca vrea si sa ma dea afara. Acestea fiind spuse am urmatoarele intrebari la dvs?
1. Care sun conditiile pentru a obtine un preaviz in asa fel incat sa am timp sa-mi caut de munca?
2. In ce conditii pot fi data afara si ce pasi trebuie urmati ca acest lucru sa se intample?
3. Ce notiifcari ar trebui sa primesc din partea angajatorului?
4.Nu ar fi trebuit sa primesc avertisment verbal, scris si alte modalitati de notificare?

Sper sa ma puteti ajuta.
Multumesc,

Alina Dracsineanu
 User  Alina Dracsineanu
a intrebat la 27 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Dracsineanu
 User Alina Dracsineanu
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Mar. 2014
Multumesc pentru raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2014
Ca sa primiti un preaviz din partea angajatorului este necesar ca el sa dispuna concedierea dvs pe motive ce nu va pot fi imputate, cum ar fi desfiintarea postului sau necorepunderea profesionala. Cea din urma trebuie sa fie precedata de o procedura de evaluare a performantelor, iar in urma evaluarii sa se stabileasca daca intr-adevar nu ati atins obiectivele stabilite de superior. Pentru desfiintarea postului cauza trebuie sa fie una reala si obiectiva (probleme financiare, de exemplu, reorganizare judiciara sau altele similare).

Ar trebui sa primiti o notificare scrisa din care sa reiasa clar temeiul incetarii, motivele ce stau la baza lui si durata preavizului acordat, care nu trebuie sa fie mai mica de 20 de zile lucratoare. Dupa finalizarea preavizului veti primi o decizie de concediere pe care, daca doriti sa faceti acest pas, o puteti contesta in instanta de judecata in termen de 45 de zile de la data comunicarii ei, prin semnatura de primire.

Demisia nu poate fi impusa sau ceruta de angajator, ea se inainteaza exclusiv din initiativa angajatului si nu la presiunea angajatorului. Daca angajatorul nu si-a respectat clauzele contractuale sau daca nu renunta partial sau total la preaviz, salariatul este obligat sa parcurga perioada de preaviz negociata prin contractul de munca.

Alte intrebari despre Concediere