ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot sa dovedesc ca am lucrat daca nu detin niciun act?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata!

Am si eu o problema mai complicata. Am lucrat din 10 iunie-12 septembrie anul acesta ( aproximativ) la o clinica stomatologica din Timisoara.

Totul a decurs in felul urmator. Am vazut anuntul pe internet, am trimis un mail angajatorului cu cv-ul meu insotit de srisoarea de intentie dupa care in urmatoarele zile am fost chemata la un interviu. Dupa sustinerea acestui interviu am fost sunata si intrebata cand imi pot incepe activitatea. Am vb cu receptionera clinicii si in urma acestei discutii s-a stabilit ca voi incepe lucrul in 2-3 zile. Zis si facut. Am inceput sa lucrez, mi s-au spus care imi spun atributiile, am avut si cateva la dispozitie sa-mi pot da seama cum stau lucurile. In tot acest timp mi s-a comunicat ca voi avea si o perioada de proba care dureaza doua saptamani dupa care voi da un test si se va horata daca voi ramane sau nu. Timpul a trecut si de fapt in loc de doua saptamani de proba s-a ajuns la 5. Am lucrat in continuare si dupa 2 luni mi-am cerut niste acte, doar asa, sa le aiba acolo pt ca eu nu am semnat niciun document cum ca as fi angajata acolo. A mai trecut inca o luna si eu tot fara acte eram. Domnii doctori s-au dus bine mersi in concediu iar eu am ramas la lucru cu inca o colega. Tin sa mentionez ca amandoua am inceput sa lucram in aceeasi perioada. Diferenta e ca ei i s-au facut acte, mie nu.

Faza cea mai "tare" a fost ca imediat ce s-au intors dansii din concediu m-au dat afara. Ce as putea face in privinta asta? Am facut o sesizare la itm dar asta nu ma ajuta. Va multumesc.

Adaugata in: Concediere Concediere
Amalia Fulop
 User  Amalia Fulop
a intrebat la 19 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2013
Va ajuta si sesizarea la ITM pentru ca este vorba de munca la negru si incalcarea Codului muncii iar acest lucru va duce la sanctionarea angajatorului si din pacate si a dvs. conform legii. Daca sunt 5 sau mai multi angajati fara contract sanctiunea poate consta incllusiv in inchisoare pentru angajator, nu doar amenda. Eventual mergeti in instanta de judecata. Din intrebarea dvs ulterior adresata am inteles ca deja va indreptati in aceasta directie.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024