ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum trebuie sa procedez?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma cu cateva zile sefa mea a decis sa inchida un punct de lucru fara a ne anunta ... a venit si a cerut sa strangem pentru ca inchide ...fara preaviz nimic...in urma acestei decizi ne-a presat atat pe mine cat si pe colega sa semnam statele de plate deoarece erau nesemnate si concediu pe care ni l-a impus si incetarea contractului, insa neavand incredere nu am semnat pana nu primeam ce ni se cuvine adica salariu compensator...nu? Dar ea a recurs la gesturi miselesti si ne-a spus ca va face in asa fel incat sa ne inchinda contractul; este posibil? Ce trebuie sa fac? Va implor, ajutati-ma!


Adaugata in: Concediere
Andreea Rai
 User  Andreea Rai
a intrebat la 21 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Dec. 2012
Angajatorul dvs incalca legea, este clar. Ar fi trebuit sa primiti preaviz de minim 20 de zile lucratooare, se desfiinteaza punctul de lucru, nu angajatorul, deci are obligatia acordarii lui. Contractul de munca nu poate fi incetat asa, pur si simplu. Exista o procedura care trebuie urmata, in functie de motivul incetarii contractului.

Concediile de odihna nu se impun salariatului, din nou nu este in regula. Si cu atat mai mult sa semnati ca ati benefiociat de acele zile cand de fapt nu ati fost in concediu, din nou nu este bine.

Faceti o sesizare catre ITM cat mai curand posibil, sunt multe nereguli acolo si doar cu ajutorul autoritatilor le puteti rezolva. In final, pentru recuperarea drepturilor salariale neplatite la timp va trebui sa mergeti in instanta, ITM poate doar sanctiona contraventional angajatorul, dar instanta poate obliga angajatorul la plata unor daune si a salariilor restante.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024