ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Daca se desfiinteaza un post se mai pot face angajari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In cazul in care se impun restructurari de personal, o masura ar fi desfintarea posturilor astfel incat angajatii sa beneficieze si de somaj. Care sunt obligatiile si limitarile angajatorului in aceasta situatie? Exista o perioada in care nu are voie sa angajeze persoane pe posturile desfiintate sau doar ca, in cazul in care situatia financiara ar permite reinfiintarea posturilor, angajatorul are obligatia sa anunte spre angajare persoanele care au plecat mai intai?

Adaugata in: Concediere
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 28 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2014
In cazul concedierii individuale angajatul trebuie sa beneficieze de minim 20 de zile lucratoare de preaviz, sa i se explice motivele concedierii in notificare si sa i se precizeze tot in document posturile vacante din unitate pe care le-ar putea ocupa, daca ele exista. In cazul in care accepta o astfel de oferta de ocupare a altui post, se modifica CIM prin act aditional, iar daca nu, salariatul va intra in preaviz urmand sa inceteze contractul dupa finalizarea lui.

Postul poate fi reinfiintat de catre angajator, legea nu prevede limitari. Dar din practica instantei reiese ca o reinfiintare a postului mai devreme de 45 de zile, termenul in care angajatul ar putea contesta decizia de concediere, ar denota lipsa motivelor reale si obiective pentru dispunerea concedierii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024