ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizia concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este actul normativ care specifica obligativitatea emiterii deciziei de concediere in ziua imediat urmatoare expirarii preavizului? Care este procedura care se impune in cazul in care nu se respecta aceasta procedura?

Adaugata in: Concediere Preaviz
John Smith
 User  John Smith
a intrebat la 24 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului john smith la 26 Sep. 2013
Din cate imi aduc aminte parca am mai discutat pe aceasta tema. Angajatul nu ar fi trebuit sa mai lucreze acele 10 zile. Daca totusi s-a intampla asa, ar trebui as fie platit pentru cele 10 zile, fiind o prelungire a preavizului, dar undeva ar trebui sa apar consemanta (un document semant de ambele parti eventual) o astfel de prelungire. In mod normal, dupa finalizarea previzului, salariatul nu se mai prezinta la lucru pentru ca CIM inceteaza, iar decizia este documentul constatator emis de angajat. Daca acesta din urma nu urmeaza pasul mentionat, poate fi sesizat ITM pentru neregula ivita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
John Smith
 User John Smith
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Sep. 2013
Daca angajatul continua sa se prezinte in activitate - semnand condica, dupa ce a expirat preavizul, deoarece nu s-a emis o decizie de concediere, fiind inca obligatia lui contractuala (CIM), cum ar fi corect sa procedeze angajatorul, dupa ce au trecut 10 zile de la expirarea preavizului?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2013
Incetarea se consemneaza in Revisal in baza acestei decizii, iar actul normativ care prevede data la care se declara incetarea este HG 500/2011. In cazul nerespectarii termenelor de operare angajatorul risca amenzi de pana la 8.000 de lei, aplicate de inspectorii ITM. Decizia se intocmeste in dublu exemplar, cate unul pentru fiecare parte.

Decizia este documentul in baza caruia se poate depune contestatia in instanta de judecata de catre salariat, decizia este cea care se contesta mai exact. Temei legal aveti legea dialogului social nr. 62/2011, unde este prevazut si termenul de contestare a unei decizii unilaterale de modificare sau incetare a CIM (45 de zile de la data comunicarii respectiv).

Daca angajatorul nu emite acest document, si mai ales daca salariatul solicita in scris decizia si ii este refuzata, acesta din urma poate sesiza inspectorii ITM ca urmare a incalcarii obligatiei legale a angajatorului de a elibera documentul cerut de salariat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024