ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie de incetare a contractului de munca datorita lipsei de fonduri.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am nevoie de ajutorul dumneavostra in ceea ce priveste concedierea unei cunostinte dintr-un grup de actiune local(GAL). Astazi i s-a adus la cunostinta faptul ca de maine nu va mai lucra acolo, in acest sens fiind facuta (de catre contabil )o decizie de incetare a contracului de munca (incheiat pe perioada nedeterminat in luna 07.2013) pentru ca nu mai sunt bani pentru functionarea unitatii. Acum, intrebarile sunt:
1. Modul in care s-a facut concedierea este legal? Se poate incheia unilateral contactul de munca din cauza lipsei de fonduri?
2. Este necesar preavizul de concediere?
3. In cazul in care concedierea s-a facut cu incalcarea legislatiei carei institutii i se poate adresa persoana in cauza pentru formularea unei plangeri?


Adaugata in: Concediere
Beaut Andre
 User  Beaut Andre
a intrebat la 03 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2014
Contractul de munca se poate inceta de drept, prin acordul partilor, sau la initiativa uneia dintre parti. Concedierea este incetare unilaterala, la intiativa angajatorului, iar la baza ei poate sta orice motiv real si obiectiv.

In functie de temeiul incetarii, este sa nu necesar preavizul. De exemplu, daca este vorba de o dizolvare a angajatorului, in conditiile legii, contractul de munca inceteaza de drept la data dizolvarii, deci nu mai vorbim de o concediere, caz in care nu este necesar nici preavizul. Daca insa la baza acestei incetari sta o desfiintare de post, atunci in mod cert procedura nu este cea legala. Salariatul ar fi trebuit mai intai notificat in scris privind desfiintarea postului, iar in document sa apara motivele desfiintarii cat si perioada de preaviz acordata. Durata lui minima legala este de 20 de zile lucratoare.

Decizia de concediere se contresta in instanta de judecata in termen de 45 de zile de la data comunicarii ei prin semnatura de primire. Contestatia se depune la Tribunalul de care apartine reclamantul.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024